HOSTINSKÁ ČINNOST
Určeno
- Pro mladé absolventy středních škol, kteří nemohou najít uplatnění ve vystudovaném oboru a chtějí se rekvalifikovat na oblast hostinské činnosti.
- Pracovníky, kteří již pracují v oblasti hostinské činnosti a chtějí si doplnit kvalifikaci.
Vstupní předpoklad vzdělání
- Střední odborné, úplné střední, úplné střední odborné
Zdravotní průkaz
Je třeba předložit při zahájení kurzu.
Charakteristika
Kurz „Hostinská činnost“ zahrnuje teoretické a praktické vyučování (organizuje se formou odborného výcviku). Kurz je koncipován pro úsek technologie přípravy jídel a pro úsek obsluhy, avšak se všeobecným přehledem po celé oblasti společného stravování a se základními předpoklady pro vykonávání obchodně podnikatelských aktivit v oboru. Cílem je poskytnout základní poznatky z celé oblasti společného stravování. Těžiště je v osvojování odpovídajících profesních dovedností a návyků. Odborné předměty poskytují frekventantům ucelené množství praktických i teoretických znalostí, které jsou nezbytné pro výkon činností, pro kterou se rekvalifikují.
Výuka
Je vedena kvalifikovanými a zkušenými pedagogickými pracovníky a odborníky z praxe. Teoretická výuka probíhá v prostorách Střední školy cestovního ruchu a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, s. r. o. v Rožnově pod Radhoštěm, část praktické výuky a odborného výcviku probíhá v penzionu Beskyd na Dolní Bečvě, zbytek odborného výcviku je organizován přímo v provozovnách hotelového a restauračního typu.
Forma výuky – víkendová
Teoretická výuka a část praktické výuky a odborného výcviku probíhá ve dvou až třídenních soustředěních (převážně o víkendech), zbytek odborného výcviku je organizován přímo v hotelových nebo restauračních provozovnách. Hodinová dotace je 300 hodin: z toho 100 hodin teoretické a 200 hodin praktické výuky a odborného výcviku.
Vyučovací předměty
Potraviny a výživa, technologie přípravy pokrmů, stolničení, zařízení provozoven, hospodářské výpočty, ekonomika, komunikace ve společenské praxi, odborný výcvik.
Vyhodnocení průběhu kurzu, ukončení
V průběhu kurzu budou znalosti prověřovány formou testů a řešením konkrétních situací a problémů vyplývající při činnostech v odborném výcviku. Závěrečná zkouška se skládá:
- z části praktické
- z části teoretické – ústní zkouška z odborných předmětů
Účastníkům bude vydáno osvědčení s celostátní platností.
Možnosti uplatnění studenta
- Absolventi se po nezbytném zapracování uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
- Osvojení základů podnikání umožní absolventům po delším zapracování stát se soukromým podnikatelem ve stravovacích službách.
Přihláška na kurz Hostinská činnost
Účastníci budou přijímáni na základě přihlášky do kurzu.
Přihlášku je možno získat zde: – kurz prihlaska
Požadované dokumenty zašlete na adresu:
Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s. r. o., U Kantorka 406, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm.
tel.: 571 648 007
e-mail: info@sscrroznov.cz