Na vsetínském zámku proběhl druhý ročník žákovské zeměpisné konference

Ve čtvrtek dne 8. února 2018 proběhl druhý ročník žákovské zeměpisné konference „Valašský cestovatel“. Tato konference je určena pro žáky základních a středních škol, kteří se chtějí podělit o své cestovatelské zkušenosti a zážitky s ostatními. Konference byla zahájena v 10:00 hod. registrací prezentujících žáků, uvítání ředitelem Muzea regionu Valašsko, Ing. Tomášem Vitáskem, a úvodní motivační přednáškou. Následovaly cestovatelské prezentace žáků z pěti základních a středních škol z blízkého i vzdálenějšího okolí. První část byla zaměřena na Valašsko a naši rodnou zem a postupně jsme se dostali až do vzdálených krajů. Naši školu zastupovala Adéla Krchňáková z CR2 přednáškou o německých zámcích Ludvíka Bavorského a Barbora Bartošová z MT4 se zážitky z letní školní praxe v Řecku.  Po každé prezentaci byl vždy prostor pro dotazy z publika. Všechny příspěvky byly zábavné a poutavé a bylo vidět, že si s nimi dali žáci práci. Není proto divu, že žáci svou účastí na konferenci nejen rozvíjeli své zeměpisné znalosti, ale také zlepšovali své dovednosti v prezentování svých zážitků na veřejném fóru.

Součástí akce byla i cestovatelská přednáška zaměstnance muzea a cestovatele, Mgr. Jana Husáka, který ve svém příspěvku s názvem „Na cestách…“ účastníkům konference přiblížil rizikové situace, které sám na svých cestách zažil. Zároveň k nim přidal spoustu cenných cestovatelských rad.

Konference se nesla v pohodovém a příjemném duchu. Věříme, že si žáci odnesli nejen nové znalosti a dovednosti, ale i nadšení do dalšího cestování. Naše škola by se proto ráda zúčastnila i dalších ročníků.

 

Ing. Milan Sedláček, DiS.

 

JHUS0426_previewJHUS0425_previewJHUS0421_previewJHUS0419_preview