zdercikova zdercikova1 zdercikova3

Od: hana basicova <hanabasicova@centrum.cz>
> Komu: <info@sscrroznov.cz>
> Datum: 01.09.2016 10:52
> Předmět: podekovani
>
Vazena pani reditelko,

dovolte mi,abych nejen jmenem svym,ale i jmenem reditele a majitele hotelu Lichnos beach,v Parga,podekovala studentce Vasi skoly,Monice Zdercikove,za vybornou reprezentaci Vasi skoly. Monika se zucastnila brigady v Recku a zaradila se mezi nejlepsi studenty,jeji uroven znalosti a dovednosti byla vysoka,stejne tak i uroven znalosti ciziho jazyka.Projevovala zajem o dany obor ,dobre a svedomite plnila zadane ukoly.Byla oblibena nejen mezi kolegy,ale i manazery hotelu a hosty.

Bylo by mi cti s Vasi skolou spolupracovat.

S pozdravem      Hana Basicova

A jak hodnotí vlastní stáž Monika Zderčíková:

Jmenuji se Monika Zderčíková a v květnu 2016 jsem absolvovala zahraniční stáž v Řecku po dobu 3 měsíců v hotelu Lichnos Beach. Hotel se nachází 4.5 km od turistického města Parga. Praxi mi zařizovala manažerka Hana Basicova, která mi poskytla smlouvu a starala se o bezproblémový pobyt.

Pracovala jsem jako obsluha v restauraci. Práce nebyla náročná a dokonce mě i bavila. Především to bylo profesionálními číšníky a dobrým týmem. V hotelu pracovalo 13 českých studentů, což bylo super, protože nebyl problém řečí a každá závada se vyřešila. Mluvila jsem jen anglicky. Pokrok jsem v anglickém  jazyce poznala a u maturity se mi taková praxe bude hodit. Menší počet řeckého personálu neuměl anglicky tak k domluvě sloužila řečtina. Pracovala jsem 8 hodin 7 dní v týdnu po celou dobu praxe. Jednou mi poskytli den volna, ale ten jsem využila jednodenním výletem lodí na ostrovy Paxos a Antipaxos. Ostrovy mě okouzlili nejen průzračně-tyrkysovým mořem, ale i tajemnými jeskyněmi. Při plavbě jsme se mohli dokonce skočit do moře a doplavat na nejkrásnější pláž, kde se natáčel film Modrá laguna.

Ačkoliv jsme volno neměli, vždy jsme se těšili na pondělí, kdy jsme dostávali dýška. Poznala jsem spoustu nových lidí nejen z Čech, ale i z Albánie, Srbska a Maďarska. Všichni byli velice přátelští a milí. I přes nedostatek volného času jsme se dokázali setkat na pláži u ohně nebo jen u dobrého drinku. Díky nim se stalo toto léto pro mě nejlepším a nezapomenutelným. Odnesla jsem si spoustu zážitků a hlavně zkušeností, které se mi budou v životě hodit.

Každému doporučuji jednou si takovou stáž zažít, jelikož cestováním a poznáváním nových věcí, lidí a kultur se člověk nejvíce naučí.