Tematická exkurze do Itálie

Od 12. do 17. března se uskutečnil každoroční velký poznávací zájezd naší školy, tentokrát do Itálie. Směřovali jsme do těch největších center cestovního ruchu: do Benátek, Florencie a Říma. Jak se později ukázalo, datum bylo zvoleno velmi dobře. Na jih od Alp nás přivítalo stabilní slunečné počasí s teplotami až 18°C a zároveň ještě nezačala hlavní turistická sezóna, takže u světově proslulých památek jsme nepotkali mnoho návštěvníků.

Po noci v autobusu jsme nasedli na loď na břehu Jaderského moře a po půlhodinové plavbě nás přivítalo město ze všech nejneuvěřitelnější: Benátky s Dóžecím palácem, Mostem Rialto, basilikou sv. Marka, náměstím sv. Marka, množstvím kanálů a křivolakých uliček.

Další den nás čekala Florencie se svými fantastickými památkami hlavně z období renesance. Kolem hradu Monte Carlo založeného naším Karlem IV. a jeho oblíbeného města Luccy jsme dojeli do města Pisa, s jeho podivuhodnou šikmou věží. Přes malebnou krajinu Toskánska a městečko San Gimignano jsme se dostali k Římu.

Zbylé dva dny jsme trávili ve Věčném městě. První z nich pro nás objevoval barokní Řím: Španělské schody, náměstí Navona, Fontána di Trevi; kromě toho jsme viděli také Pantheon, Andělský hrad aj. Poslední den byl ve znamení antického Říma: Palatin, Kapitol, Koloseum. Na závěr nás čekala návštěva Vatikánu a největšího křesťanského chrámu sv. Petra.

O bezproblémový průběh krásného zájezdu se také postaraly naše průvodkyně, žákyně 4. ročníku naší školy. A kdo že nás tak hezky prováděl? Veronika Dořáková, Gabriela Holcová, Tereza Kelarová, Hana Koutná, Bára Ledvinová, Lucie Manišová, Nikola Strachoňová a Nikola Žídková.

A jak hodnotí tematickou exkurzi vedoucí Mgr. L. Ondřej: Jedním slovem skvělá.

V krátkosti Vám přiblíží atmosféru exkurze následující video.