REGION REGINA 2017

V rámci doprovodného programu Mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2017(19. – 22. ledna 2017) se uskutečnil 20. ročník soutěže o královnu regionů České republiky REGION REGINA 2017.

Do soutěže mohl dívku vyslat krajský, městský, obecní úřad, případně jiná organizace. Mohou se přihlásit také individuálně, musí však prezentovat určitý region. Naše škola proto tuto příležitost opět využila a do soutěže přihlásila žákyni 4. ročníku Terezu Fiuráškovou.

Slavnostní vyhlášení výsledků bylo ihned  po soutěži, tedy 20. ledna 2017, za přítomnosti významných osobností z oblasti cestovního ruchu. Pro nejúspěšnější soutěžící byla připravena celá řada hodnotných cen.

Soutěžní disciplíny:

  1. předem připravená pozvánka do regionu s možností PowerPointové prezentace (slovní prezentace,popř. scénické ztvárnění, možno také s hudebním podkresem) – zde naše žákyně prezentovala svoji rodnou vesnici Prostřední Bečvu + přilehlé okolí (Pustevny, Radhošť, Rožnov pod Radhoštěm)
  2. předvedení typického krajového prvku (kroj, krajové zvyky, tanec atp.) – zde naše žákyně předvedla za pomoci dvou asistentek tři typické kroje z Valašska
  3. volná disciplina – prezentace osobního šarmu a elegance libovolným způsobem – zde naše žákyně předvedla moderní tanec
  4. prezentace originálního receptu na krajové jídlo – Tereza nachystala nejen domácí frgále, kyselici, tlačenku, škvarkovou pomazánku, ale i další typické valašské pokrmy a tímto uchvátila porotu na více než půl hodinovou degustaci a zcela zasloužena vyhrála zvláštní cenu poroty – předvedení nejlepších krajových specialit.

V této soutěži žáci školy v posledních dosahují velmi dobrých výsledků a proto bychom v ní rádi pokračovali i v letech následujících.

Terezce Fiuráškové přejeme, aby se ji dařilo také u dalších soutěží, kterých se zúčastní.

Vedení školy