Štěpán: Šéfka a skoro celý personál nás očekával, a taky nás přivítali, ukázali nám, kde máme pokoje a poslali do kuchyně na večeři. Já jsem chytil hezký pokoj s výhledem na jezero a Neuschwanstein. Zatím je všechno v pohodě, první týden jsem byl v kuchyni a potom mě dali za bar, takže roznáším a čepuju. Je to lepší než u myčky. Na pokoji jsem s jedním Slovákem a jsme úplně stejní, moc si rozumíme, takže je to super.

Anna a Natálie: Jsme spokojené s ubytováním, protože bydlíme přímo na hotelu, v pokoji s balkónem a koupelnou jen pro nás dvě. Denně pracujeme 10-11 hodin s přestávkou většinou 90 minut.

Karin: Dobrý den, tak se hlásím po měsíci z Německa. Zatím je to tu v pohodě, prostředí a ta příroda je úplně nádherná. První týden jsem byla za barem a potom jsme se se Štěpánem vyměnili a teď jsem v kuchyni anebo na pokojích. Je tu celkem málo zaměstnanců tak jsem stále někde jinde a tudíž i hodně práce. No ale zatím to tu nějakým způsobem zvládáme, i když děláme přesčasy.

Kristýna a Natálie: Máme se tady dobře. Každý týden se měníme. Většinou jsme dopoledne jedna v kuchyni a jedna uklízí pokoje, odpoledne jedna u myčky a druhá za barem. Každý týden se měníme. Na personál si nemůžeme stěžovat a na jídlo taky ne.

Verča a Verča: Dobrý den, pracujeme v pivovaru Brauereigasthof Engel v malé vesnici jménem Rettenberg. První dojmy byly velmi pozitivní a žádné výhrady jsme nenašly. Ubytování je útulné. Personál je tu přátelský a veselý. Naší každodenní pracovní náplní je práce za barem a na place. Díky tomu, že je to jediná restaurace v Rettenbergu, tu máme neustále na pilno.Překvapivě nám německý jazyk nedělá problém a hned ze začátku jsme se víceméně domluvily. Každým dnem se učíme nové slovíčka.